Alanya

De bekende badplaats Alanya ligt aan de Turkse zuidkust. Steeds meer Nederlanders hebben hier een tweede huis. Dat is ook niet zo gek, want met meer dan 300 dagen zon per jaar, is het een heerlijke plaats om te wonen.

Dorpen
De regio van Alanya is vrij groot. Naast deze plaats bestaat dit gebied uit een aantal rondom liggende dorpen. Dit zijn onder meer Mahmutlar, Oba, Cikcilli en Avsallar. Hier zijn vooral veel resorts gevestigd.

Het kasteel
Deze stad kent veel mooie plekjes, zoals het kasteel dat op de berg ligt, hoog boven de rest van de stad. Vanaf deze plek heb je werkelijk een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Dimçay en Sapadere kloof
Ook is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Dimçay. Deze rivier ligt net buiten de stad. Vooral in de zomermaanden is dit een heerlijke plek om af te koelen. Je kunt hier wat eten in een van de vele restaurantjes of een duik nemen in de rivier.

Modern en traditioneel
Het mooie van Alanya is dat de moderne en traditionele cultuur hier samenvallen. Het wordt steeds meer een internationale plaats. Het inwoneraantal ligt rond de 250.000 en bestaat onder meer uit Turken, Duitsers, Nederlanders en Noren.

Nederlandse makelaars
Als je hier wilt gaan wonen, dan is het zinvol om eerst goed bij landgenoten te informeren. Zij weten vaak welke makelaars goed en betrouwbaar zijn. Zo is er een Nederlandse vereniging. Ook zijn er hier een aantal Nederlandse makelaars. Deze kunnen je precies vertellen wat je moet regelen om een huis te kunnen kopen.

Cursus Turks
Naast het Turks, spreken veel mensen hier ook Engels of Duits. Wanneer je toch graag Turks wilt leren, dan is dat heel goed mogelijk. Zo worden er hier diverse Turkse cursussen aangeboden, ook in het Nederlands.