Praktische reistips

Elk jaar reizen veel mensen in het vakantieseizoen af naar het vrijwel altijd zonnige Turkije. Het is de laatste jaren een immens populair vakantieland geworden, en niet voor niets: het weer is er fantastisch, de bevolking is gastvrij, de natuur is veelal ongerept en gevarieerd en de bevolking is ongekend gastvrij. Alle reden dus om ook eens een bezoek te brengen aan dit land op de grens van Europa en Azië. Met deze praktische tips kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan!

Visum

Reizigers vanuit Nederland hebben voor toegang tot Turkije een visum nodig. Dit visum kost 15 euro en koop je bij aankomst op de luchthaven aan Turkije, voordat je door de paspoortcontrole gaat. Zorg ervoor dat je 15 euro gepast bij je hebt, dat scheelt een hoop tijd. Doordat de meeste luchthavens niet groot zijn, kun je vaak meteen doorlopen en je koffer ophalen. Meer informatie over het aanvragen van een visum: Visum Turkije informatie

Inentingen

Voor toeristen die naar Turkije gaan, worden de inentingen DTP en Hepatitis A aangeraden. Bij kinderen zit DTP al in het standaard vaccinatie-programma en zij hebben alleen de Hepatitis A vaccinatie nodig. Wees voorzichtig: vaak denken mensen dat ze geen inentingen nodig hebben zolang ze in toeristisch gebied blijven, maar juist daar laat de hygiëne bij voedselbereiding soms te wensen over.

Geld

In Turkije gebruikt men de Turkse lira als valuta. Het is niet per sé nodig om geld te wisselen: in de toeristische gebieden nemen vrijwel alle winkeliers ook euro’s aan. Toch ben je daarmee meestal wel duurder uit. Voor het wisselen van geld kun je het beste terecht bij een wisselkantoor zoals die overal in de winkelcentra te vinden zijn. Dat is goedkoper dan lira’s pinnen of wisselen bij de bank.

Meer informatie over Turkije

Het is verstandig om je van te voren goed in te lezen over Turkije. Zo vind je op diverse reisblogs waarop je allerlei reistips kunt vinden en inspirerende reisverhalen kunt lezen. Hieruit kun jij inspiratie halen voor jouw reis naar Turkije. Blogs waarop je allerlei informatie over Turkije kunt lezen zijn bijvoorbeeld Travelgek en Ikbenopreis.