Bodrum

De weg naar Bodrum kronkelt langs dennenbossen om op de top van een heuvel uit te komen. Hier hebt u een prachtig uitzicht op dit plaatsje en zijn schitterende kasteel. Bodrum zelf heeft ruim 25.000 inwoners, maar ieder jaar komen veel toeristen naar deze aangename badplaats aan de Egeïsche kust.

Kasteel
De belangrijkste bezienswaardigheid is het kasteel van Sint Petrus. Het is gebouwd door kruisvaarders die hier wachtten op een gelegenheid om het plaatsje te belegeren.

Daarna heeft het kasteel nog vaak gediend als verdedigingsfort. Het werd zelfs in de Eerste Wereldoorlog nog voor dit doel gebruikt. Nu is in het kasteel een museum gevestigd dat aandacht besteedt aan onderwater archeologie.

Mausoleum van Bodrum
Veel is er niet over van het mausoleum, maar het is desalniettemin wel een bezoek waard. De graftombe was eens een van de zeven wonderen van de Antieke wereld. Nu is het een fijne plek om te verblijven met mooie tuinen en interessante tentoonstellingen over de gloriedagen van het mausoleum. Het mausoleum is grotendeels vernietigd door de kruisvaarders die hier verbleven.

Boottochtjes
Vanuit deze badplaats worden veel boottochtjes aangeboden naar de eilanden die voor de kust liggen. Karaada, wat ‘Zwart Eiland’ betekent, is bekend om zijn heetwaterbronnen dat met veel kracht wordt voortgestuwd. De oranje modder bij de bronnen zou heilzaam zijn voor huidproblemen.

Het eilandje Ortakent Yalisi heeft mooie stranden en verschillende plaatsen met helder water waar veel soorten vissen met het blote oog te zien zijn. Gezelligheid bieden de vele restaurantjes en terrassen op dit eiland.

Wonen en leven
Er is een Nederlands makelaarskantoor waar mensen die willen wonen en leven in deze aangename badplaats, advies kunnen inwinnen. Doordat er verschillende nieuwbouwprojecten zijn gerealiseerd, is de keuze aan woningen groot. De lokale bevolking is erg gastvrij en vriendelijk.