Kusadasi

Kusadasi heeft ruim 50.000 inwoners en ligt aan de Egeïsche kust op 20 kilometer afstand van Selcuk. Net als Selcuk is deze badplaats een uitvalsbasis voor uitstapjes meer landinwaarts. De meeste toeristen komen hierheen om te genieten van het milde klimaat, de zon en de mooie stranden. Voor het plaatsje ligt een idyllisch eilandje waar een smalle weg naartoe loopt.

Kadinlar Denizi
Het bekendste en mooiste strand van Kusadasi ligt ruim twee kilometer ten zuiden van het stadje en wordt Kadinlar Denizi genoemd wat ‘zee van de dames’ betekent. Vakantiegangers en inwoners kunnen hier gemakkelijk komen met de vele minibusjes die tussen deze twee plekken heen en weer rijden. Zomers kan het hier druk zijn, maar aan de zuidkant zijn kleinere en rustiger stranden.

Turkse baden
In de hamams in deze plaats mogen zowel vrouwen als mannen op dezelfde tijd baden, wat niet gebruikelijk is in Turkije. Kusadasi is sowieso een plek waar de bevolking vrij Westers is ingesteld, dit in tegenstelling tot veel andere gebieden in Turkije. De baden hebben een breed aanbod, maar zijn voor Turkse begrippen vrij prijzig.

Uitstapjes omgeving
In de omgeving is veel te doen. Er worden excursies georganiseerd naar Efeze, Priene, Miletus en Didyma, allemaal bezienswaardigheden die bekend staan om hun archeologische opgravingen. Ook het Dile Milli Park, een natuurgebied dat een beschermde status heeft, is op rijafstand. Daarnaast maken veel cruiseschepen die de Egeïsche Zee aandoen een tussenstop in de haven van deze badplaats.

Wonen en levenVeel buitenlanders kiezen deze plaats als permanente verblijfplaats vanwege het milde klimaat. Omdat de bevolking gewend is aan Westerse invloeden is er geen sprake van onoverbrugbare cultuurverschillen. Een ander voordeel van hier wonen is dat deze badplaats niet geïsoleerd ligt. Zo is het naar een grote stad als Izmir niet meer dan een uur rijden.