Marmaris

Marmaris is al jaren een populaire bestemming aan de Egeïsche kust. Deze sfeervolle plaats is gelegen aan een mooie baai. Eigenlijk biedt deze stad je alles om een geweldige tijd te beleven: zon, zee, strand, maar ook cultuur, winkels, uitgaansgelegenheden en tal van bezienswaardigheden.

Activiteiten
Overdag kan je hier heerlijk naar het strand gaan, waar je een verfrissende duik kunt nemen in de zee. ’s Avonds kan je een wandeling maken langs de gezellige haven en genieten van de prachtige zonsondergang. Of ontdek het nachtleven in een van de vele discotheken en bars. Aan de boulevard en in Barstreet zijn tal van uitgaansgelegenheden te vinden. Verder kan je hier goed shoppen in de bazaar, met boetieks en souvenirshops.

Rijk verleden
Marmaris heeft een rijk verleden. In de oudheid heette deze plaats Pyskos. De stad is al in handen geweest van de Grieken, Romeinen, Egyptenaren, Byzantijnen en Perzen. Uiteindelijk werd deze plaats veroverd door de Ottomanen.

Bezienswaardigheden
Wanneer je een wandeling door de oude stadskern maakt, dan waan je je al snel in vroeger tijden. Hier kan je een aantal monumenten uit de zestiende eeuw bezichtigen, zoals de citadel en de moskee van Ibrahim Agha. Verder is het een aanrader om in de havenwijk de burcht uit de Ottomaanse tijd te bezoeken.

Boulevard
Vanaf de jachthaven van loopt er een negen kilometer lange boulevard naar Içmeler. Dit is een wat rustigere plaats, met een aantal grote resorts.

Een tweede huis
Steeds meer Nederlanders en andere Europeanen kopen een tweede huis in Marmaris. Er wonen hier dan ook redelijk wat landgenoten. Zowel in de zomer, als in de winter is er hier van alles te doen. Het is dan ook heel makkelijk om hier contacten te maken met andere Nederlanders. Verder kan je je hier ook goed verstaanbaar maken in het Engels.