Side

Side is een van de meest sfeervolste bestemmingen in Turkije. Deze gezellige badplaats aan de Turkse Riviëra, ligt op ongeveer 60 kilometer van Alanya. U vindt hier een prachtig langs strand, leuke winkeltjes, gezellige restaurants en tal van uitgaansgelegenheden. Kortom, dé perfecte bestemming!

Veel culturele bezienswaardigheden
Naast zon, zee en strand biedt een vakantie in Side u ook veel culturele bezienswaardigheden. Het is een waar openluchtmuseum. In de oudheid was dit een havenstad en nu nog zijn hier veel overblijfselen van te zien. De rijke historie heeft zijn sporen duidelijk achter gelaten in de stad. Tijdens een stadswandeling kunt u hier onder meer de stadspoort, het antieke theater en de restanten van de Angora tempel, de Apollo tempel en de Athene tempel bezichtigen. Bij zonsondergang is het uitzicht vanaf deze tempels op de Middellandse Zee werkelijk prachtig.

Aspendos en Perge
Verder ligt deze badplaats niet ver van de antieke steden Aspendos en Perge vandaan. Het is echt de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen.

Green Canyon
Wilt u er even tussenuit? Maak dan een boottocht over de Green Canyon. Dit meer ligt tussen de rotsen in en het water is er prachtig groen. Dagelijks worden er boottochten georganiseerd, waarbij u heerlijk een dag op het meer vaart en ook nog een duik kunt nemen.

Manavgat
Verder kunt u de nabij gelegen plaats Manavgat bezoeken. Wekelijks wordt hier een markt gehouden waar u verse producten, maar ook kleding en souvenirs kunt kopen. Vlakbij Manavgat ligt ook het Green Canyon.

Een groene omgeving
Side ligt in een groene omgeving van bossen en parken en is een aantrekkelijk oord geworden om te wonen. Het aantal Nederlanders dat hier een woning heeft, neemt dan ook toe. Rondom het centrum liggen andere plaatsen als Kumköy, Titreyengöl en Sorgun. Hier staan vooral veel resorts en vakantieparken.