Vliegtickets naar Turkije

Als je gaat werken en wonen in Turkije, is het van belang om te weten hoe duur vliegtickets naar Turkije en weer terug zijn. Natuurlijk wil je regelmatig terug naar Nederland om familie en vrienden op te zoeken, en je wilt niet voor verrassingen komen te staan als je eenmaal verhuisd bent. Daarom vertellen we hier wat je kan verwachten als je vliegtickets van en naar Turkije bestelt.

Bij welke airlines kan je vliegtickets kopen?

Van en naar Turkije vliegen eigenlijk de meeste grote airlines. Dit maakt het bestellen van een vliegticket heel makkelijk, omdat er een groot aanbod is. Mede dankzij het grote aanbod kan je ook altijd de juiste vliegtickets naar Turkije vinden die bij jou past. We zetten de voornaamste airlines voor je op een rijtje:

  • KLM
  • Lufthansa
  • Transavia
  • Turkish Airlines
  • Corendon
  • Condor
  • SunExpress

Hoe lang is het vliegen naar Turkije

De duur van je vliegreis hangt natuurlijk af waar in Turkije je moet zijn. Als je naar Istanbul vliegt, moet je rekenen op een reistijd van ongeveer vier tot vijf uur. Hoe verder je naar het oosten moet, hoe langer de vliegreis duurt. Als je bijvoorbeeld naar Mardin gaat vliegen, moet je rekening houden met een reistijd van 6 uur en een eventuele overstap.

Wat kost een vliegreis naar Turkije

De prijzen voor tickets naar Turkije of weer terug naar Nederland te gaan, variëren van een aantal factoren. Er zijn al vliegtickets voor 92 euro, maar als je verder moet reizen of speciale wensen hebt voor de vlucht dan kan het oplopen tot wel 400 euro. Het hangt er natuurlijk allemaal vanaf wat jouw wensen zijn en hoe veel overstappen je hebt. Hoe meer overstappen je hebt, hoe duurder het gaat worden door extra luchthavenbelasting. Je kan het beste de prijzen van de verschillende luchtvaartmaatschappijen vergelijken voordat je je vliegticket kiest. Zo weet je zeker dat je een goede deal krijgt. Er zijn diverse handige vergelijkingssites voor vliegtickets zoals Tix.nl, waar je op basis van je voorkeuren de ideale vliegtickets kunt vinden.