Vliegvelden in Turkije

Gezien Turkije aan de rand van Europa en Azië ligt, is dit een grote overstap plaats tussen verschillende continenten. Er zijn dan ook tal van vliegvelden in Turkije. Als je gaat wonen in Turkije is het vaan groot belang om te weten welke luchthavens er zijn, welke faciliteiten ze aanbieden en de afstanden tot het centrum. We zetten hier de belangrijkste vliegvelden in Turkije op een rijtje.

Luchthaven Istanbul – Atatürk

Dit vliegveld in Turkije ligt in het Europese gedeelte van het land. De afstand tot het centrum van Istanbul is ongeveer 20 km. Dit is een groot internationaal vliegveld, met alle moderne gemakken voorzien. Zo vind je er onder andere een geldwisselkantoor, een postkantoor, gratis draadloze internetverbinding en een business lounge. Ook zijn er in de nabije omgeving tal van hotels te vinden voor eventuele overnachtingen.

Luchthaven Istanbul – Sabiha

Op een afstand van 30 km ligt dit vliegveld iets verder weg van het centrum dan het Istanbul – Atatürk vliegveld. Het vliegveld is dan ook iets kleiner, maar het zou eventueel voordeliger uitkomen dan vanaf een ander vliegveld. Ook hier zijn vele moderne faciliteiten te vinden zoals draadloos internet, geldwisselkantoor en een bagagekantoor voor als je even zonder bagage wilt zitten maar dit niet zonder bewaking wilt achter laten.

Luchthaven Antalya en luchthaven Izmir

Luchthaven Antalya ligt op een luttele 13 km afstand van het centrum van Antalya. Het wordt gezien als een middelgroot vliegveld, er zijn echter niet alle faciliteiten aanwezig. Je hebt hier wel een geldwisselkantoor, een speelplaats voor de kinderen en faciliteiten om baby’s te verschonen. Er is hier echter geen internet verbinding.

Luchthaven Izmir is ook een middelgroot vliegveld in Turkije, op ongeveer 20 km afstand van het centrum. Het vliegveld is in 2007 geopend en hier vind je dan ook weer de moderne faciliteiten zoals de mogelijkheid om geld te wisselen, gratis internetverbindingen en ruime mogelijkheden voor hotelkamers en het verhuur van auto’s.